Kinderproject

P1040429Het kinderprogramma is het hart van onze Stichting en draait als een tierelier! Volgend jaar hopen we ons 10-jarig bestaan te vieren!

Ebola is gelukkig voorbij en de kinderen komen weer met veel plezier naar het Maison Sociale. Hanneke en Nathalie kwamen afgelopen december 2016 om de kennis van de assistenten te verdiepen. We zagen een duidelijke ontwikkeling ook bij de assistenten, de nieuwe stof werd veel makkelijker opgepakt dan in 2009.

Geschiedenis: Activiteitenruimte In januari 2009 is een grote overkapping (ruim 120m2) gebouwd waarin, mede dank zij de zonnepanelen van de Vrije School uit Zeist allerlei activiteiten plaats kunnen vinden: kinderprogramma, huiswerk maken, videoclub, oplaadplaats voor mobiele telefoontjes, bibliotheek. Vanaf mei 2009 draait een levendig kinderprogramma, opgezet door Hanneke van der Valk en Corry van der Valk, later ondersteund door, Aad Meijer, Marieke Edink en Jeanne Koffijberg. Op dit moment komen er 80 kansarme kinderen op twee dagen in het Maison Sociale. De kinderen krijgen een eenvoudige maaltijd en een spelend leren, lerend spelen programma aangeboden, waarbij het motto is om zoveel mogelijk gebruik te maken van de materialen die in Guinee voor handen zijn. Het programma wordt begeleidt door jongelui uit het dorp. P1030840 Spektakel in de grote zaal Guinee, land van de percussie. Wij willen het kinderprogramma uitbreiden, met de overdracht van de traditionele muziek en dans. Het doorgeven aan de volgende generatie(s) is zo belangrijk omdat de onderlinge verschillen tussen de etnische groepen scherper worden.