Multifunctioneel eco centrum

Met de zonnepanelen, de meubels van bamboe, het natuurlijke zwembad en de biologische groentetuin, spreken we over een multifunctioneel eco centrum. Op initiatief van dorpsbewoners van Coyah is hard gewerkt aan een ambitieus project: een eigen onderneming, een multifunctioneel centrum in een werkelijk schitterende tropische omgeving. Veel is er gedaan in de afgelopen jaren, niet geheel zonder slag of stoot maar op 5 februari 2011 is het officieel geopend.   P1040964       zonnepanelen op het dak rivier       P1030563 (Small) In januari 2016 is de ONG bij het ministerie van Hotel, Cultuur en Toerisme voorgesteld als voorbeeld ONG voor Guinee. In de loop van het jaar zullen hier gesprekken en acties op volgen.

Begin 2014 was ONG Sarinka (in Nederland Stichting Milly Mamoudou), financieel autonoom. Helaas vanaf maart kwam ebola in Guinee. Daarmee kwam de economie volledig stil te liggen en zo ook de inkomsten en waren we weer afhankelijk van de steun van Nederland. Dank zij deze financiële hulp bestaan we nog. Vanaf midden januari 2015 zeggen we, dank zij ebola hebben we inkomsten: veel hulpverleners via de WHO, Union Africain, EU komen logeren op het Park.

Geschiedenis: De officiële opening februari 2011. Een geweldig feest waar ongeveer 500 mensen zijn geweest! Het terrein is 2,1 hectare groot, glooiend en ligt schitterend in de natuur met prachtige mangobomen, palmbomen, een heerlijk windje en de verkoeling in het natuurlijke zwembad.

Er is gebouwd met duurzame materialen en op traditionele wijze. Vakantiehuisjes aan de oever van de rivier Aan de oever van de rivier zijn intussen 8 kamers gerealiseerd waar u heerlijk kunt overnachten, vakantie houden of een weekendje kunt relaxen. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel van de Stichting en er is dan ook licht en stromend water op zonnepanelen.      

Het grote gebouw heeft een oppervlak van 300 m2 en beschikt over een groot vast podium. Hier kunnen workshops, seminars, bruiloften, feesten en culturele avonden gehouden worden. De zaal kan opgedeeld worden in twee verschillende delen, waardoor het ook voor kleinere groepen zeer geschikt is. Op het terras kun je genieten van de natuur en heerlijk eten (europees of  traditioneel ).

Dagelijks wisselende dagschotel    P1040331