Stageplaats Tropische landbouw!

In de opleiding Tropische landbouw richt je je op het zorgvuldig gebruik en het duurzaam beheer van de natuurlijke rijkdommen van de tropische landbouwgebieden. Je bestudeert welke mogelijkheden er zijn om een landbouwsector op te zetten die genoeg voedsel produceert voor de plaatselijke bevolking. Daarnaast is het ook belangrijk dat je op een zodanige manier hulp biedt, dat het land op eigen kracht de landbouwsector draaiende kan houden.

Voor ons landbouwproject zijn wij dan ook op zoek naar een HBO’er tropische landbouw, die zijn stage wil lopen in een van de tien meest arme landen ter wereld. Hier kun je écht iets bijdragen met je inmiddels vergaarde kennis. Ons perceel is in april 2011 in omvang verdubbeld naar 5,3 hectare. Een deel van het terrein bestaat uit arme grond (wij hebben deze grond aan de Landbouwuniversiteit te Wageningen laten onderzoeken en beschikken over de resultaten van de bodemsamenstelling), waardoor het interessant is om precies uit te zoeken welke gewassen goed op deze grond groeien en op welke manier deze grond het beste bewerkt en bemest kan worden. Gewassen die op dit moment verbouwd worden zijn onder andere mais, rijst, komkommer, okra, pepertjes, meloen en aubergine.

Guinee kent twee seizoenen: het droge seizoen met zijn brandende zon en het regenseizoen. Hierdoor ontstaat direct de vraag op welke manier wij de gewassen zo goed mogelijk kunnen beregenen. Een sprinklerinstallatie, omgekeerde drainage, of zijn er nog andere mogelijkheden? Ook moet er nog een put geslagen en een weg aangelegd worden.

Wie heeft interesse in dit mooie project in een land met vele natuurschatten maar dat nog erg onderontwikkeld is? Bel ons en we staan je graag te woord: 0341-456378  of 06-53468096.

Met de hand besproeien van de mais

Pepertjes, vers van het land

Het bewerken van het rijstveld