Vakantiepark

Een plek om te overnachten: vakantiepark Milly Mamoudou in Coyah (filmpje)                                       Guinee is een groen land en daarom heerlijk om vakantie te houden. Met elf appartementen aan de waterkant en twee aan de andere kant, is het op “Parc Milly Mamoudou” heerlijk toeven. De huisjes zijn traditioneel gebouwd en er zijn duurzame materialen gebruikt. Er is elektriciteit en stromend water, heel bijzonder in Guinee en dat alles dank zij de zon en de bijbehorende zonnepanelen.

Drie huisjes, zes appartementen aan de oever van de rivier

Deels hebben gehandicapten uit Kindia de meubels in de huisjes gemaakt en een ander deel de lokale timmerman. Prachtig natuurlijk materiaal en sfeervol. De traditioneel gebouwde huisjes zijn voorzien van een royale badkamer met douche, toilet en wastafel. Een mooi tweepersoonsbed met gloednieuw matras en klamboe. Vanuit de slaapkamer kom je op de veranda, met in het verlengde de rivier de Sarinka. Even verderop in deze rivier kan heerlijk gezwommen worden in het natuurlijke zwembad. Verder is er een biologische composthoop en groentetuin, de maaltijden worden hieruit bereidt, je kunt er schommelen en petanque spelen. Excursies kunnen in overleg worden gemaakt: natuurtochten, culturele wandeling, waterval (in de maanden november, december en januari) al of niet in combinatie met een picknick.

Prijzen: Overnachting: vanaf € 20 voor een tweepersoons appartement,  diner: vanaf € 5 per persoon. De prijzen kunnen vanwege koerswisselingen enigszins afwijken. Guinee is een onbekend land om vakantie in te houden, maar zeer de moeite waard: de cultuur, de traditionele muziek die je overal op straat kunt horen. De vriendelijkheid van de mensen. De veiligheid, zelfs als vrouw is het mogelijk om alleen te reizen. Aan alle kanten is iedereen bereid om je te helpen en een plekje voor de nacht te vinden. Al met al kunnen wij stellen dat Guinee er een prachtig vakantiepark bij heeft waar op dit moment  werkgelegenheid is voor twintig mensen. http://www.youtube.com/watch?v=PDzTraln4rE&feature=player_detailpage