na ebola

Eindelijk kan ik weer in de website!

Op dit moment ben ik 3 weken in Nederland en wil jullie graag informeren over de laatste ontwikkelingen van de projecten in Guinee:

Ebola: In de januari maand heeft de WHO, Guinee ebola vrij verklaard. We zijn blij, het land kan (ook na de rustige verlopen verkiezingen) zich nu concentreren op de heropbouw van de economie. Vorige week is er een landelijke staking geweest waarin alle 12 punten van de vakbond zijn ingewilligd.

Het internetcafé:  We zijn gestart en weer gestopt: de leraar heeft ons bestolen. Opnieuw zoeken we nu naar een instructeur.

De optiek: Sadou Bah heeft een goede stage in Nederland gehad, is aan het eind van zijn verblijf zijn zus in Barcelona gaan groeten en daar, helaas, gebleven. We hebben inmiddels een nieuwe kandidaat gevonden en ben ik in gesprek met 2 Nederlandse optometristen om een oplossing te vinden.

Het kinderprogramma:  De gesprekken met Unicef zijn op niets uitgelopen, onlangs echter sprak ik de directeur communicatie bij Unicef en hij enthousiasmeerde mij om het opnieuw aan te vragen en dan via hem.

Algemeen:  De ONG is bij het Ministerie van Hotel, Kunst en Toerisme, voorgesteld als voorbeeld voor Guinee. Na mijn terugkomst zullen de gesprekken vervolgen, uitgebreid met het Ministerie van Milieu en de Premier Dame, voor het kinderprogramma. Sinds vorig jaar heeft Nederland weer een consulaat in Conakry, de consul honoraire is een Libanees. In overleg met de Nederlandse Ambassade in Dakar, onderzoek ik een mogelijke samenwerking om als ONG en Nederlandse, ter plekke, een soort platform/intermediair te zijn tussen  Nederlandse investeerders en Guinee.

Heel voorzichtig trekt de economie aan. Voor de  ONG nog niet voldoende om volledig zelfstandig te kunnen draaien. Sinds februari vorig jaar betalen zij hun eigen salaris, de investeringen komen vanuit Nederland. Op dit moment hebben we geld nodig voor de lopende zaken, wekelijks is dit een bedrag van € 300  voor eten van de 80 kinderen, 22 werknemers, inkopen voor het Parc en onderhoud. Wij danken jullie heel hartelijk voor de steun tot nu en kloppen opnieuw weer bij jullie aan. Voorspellingen zeggen dat het zeker 6 maanden zal duren eer er een merkbare economische verbetering zal zijn.

We hopen van harte dat jullie met ons, in dit mooie project blijven geloven.