27-2-'15 Expositie Wereldwinkel

Weer even terug in Nederland. Aty van Nes en ik hebben de expositie ingericht in de Wereldwinkel in Ermelo. Deze zal er zijn tot 21 maart.
Het thema is natuurlijk Guinee en het onderwerp is ebola. Graag willen d.m.v. van foto’s en korte tekst informatie geven over de situatie in Guinee. De nood en de zorg is groot. Vooral zijn er veel misverstanden tussen de hulpverleners en bevolking. Onkunde leidt tot veel agressie. Wat is het moeilijk om met zoveel verschillende organisaties: Rode Kruis, Unicef, WHO, Union Africain, Plan goed te communiceren en te organiseren, zeker naar een bevolking toe die vol wantrouwen kijkt naar de hulpverleners. Helaas op dit moment groeit het aantal ebola gevallen weer. Gaat de geschiedenis zich herhalen: in het zuiden was het ook even beter en toen kwam er nog een groot vuur. Het lijkt erop dat dit in Coyah ook gebeurd…..P1040515P1040514